William Nylander skriver nytt kontrakt

William Nylander skriver nytt kontrakt

Den 1 december var deadline för ett nytt kontrakt för William Nylander, den enda RFA spelaren kvar att skriva kontrakt denna säsongen. Med 30 minuter kvar till deadlinen som var 23:00 svensk tid meddelade Torontos GM Kyle Dubas att Nylander och hans agent att hade hört av sig och var beredda att skriv ett kontrakt. Kontraktsförhandlingen som pågått sedan långt innan säsongens start har varit mycket omtalad och många rykten har snurrat runt att Nylander skulle tradeas eller få sitta ut säsongen. Med 5 minuter kvar till deadline meddelade dock parterna att ett kontrakts hade skrivits och att William Nylander därmed skulle fortsätta spela med Toronto även denna säsongen.

I Inledande samtal ryktades det om att Nylander begärde 8 miljoner medan Toronto var beredda att erbjuda 6 miljoner. Det sades också, vilket Nylander också bekräftat, att han inte var intresserad utav en så kallad ”bridgedeal” utan ville ha ett långtidskontrakt. Detta för att försäkra sig om att han får vara kvar i klubben med Marners och Matthews kontrakt som ska skrivas nästa sommar.

Kontraktet som skrevs landade på en lönetaks belastning på 6.9 miljoner per år, och sträcker sig över 6 år. Lönen kommer dock inte betalas ut enligt dessa siffror utan Nylander kommer under sitt första år betalas 8,77 miljoner, andra året 9 miljoner och sedan 6 miljoner per år.

Nylander har tidigare spelat två säsonger med Toronto där han har gjort 61 poäng per säsong.  Laget satsar på att ha Nylander tillbaka i spel senare under veckan efter att tester genomförts på hans hälsa med mera.

 

  • En bridgedeal är ett mindre, kortare kontrakt som ofta skrivs mellan ingångskontraktet och ett större långtidskontrakt i NHL. Detta är något som fler och fler stjärnor i ligan väljer bort. Connor McDavid gick exempelvis från sitt ingångskontrakt till ett långtidskontrakt med en lön på 12,5 miljoner. Även Torontos två stora signingar nästa år, Auston Matthews och Mitch Marner förväntas göra detsamma.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar