NHL Standings: fredag 14 december

NHL Standings: fredag 14 december

Den senaste tiden har tiden varit knapp och därför har inte NHL Bloggen blivit uppdaterad i samma frekvens. Detta är något som kommer försöka prioriteras mer framöver. Här kommer i alla fall en övergång på ställningen i NHL just nu:

Atlantic Division

Efter ca 30 spelade matcher i ligan är Atlantic den starkaste divisionen i ligan. Divisionen innehåller ligans ledande lag, Tampa Bay som lyckats vinna 25 av de 33 spelade matcherna för 51 poäng. Även Toronto och Buffalo går starkt hittils iår.

För Toronto ser det inte heller tyngre ut nu när man signat William Nylander och man anses nu ha en av ligans starkaste forwardgrupp.

För Buffalo är det de nya värvningar som tänt en gnista i laget efter att man slutat sist förra året. Jeff Skinner har spelat fantastiskt bra tillsammans med Jack Eichel, men även Rasmus Dahlin och Carter Hutton ser starka ut.

Tyngre går det för Florida som i början av säsongen förväntades ha en stark säsong med det starka lag man har på pappret. Ottawa startade starkt trots förlusten av Erik Karlsson, men har nu fallit tillbaka.   I veckan förlorade man även Matt Duchene och Bobby Ryan som borta blir borta med skador.

Metropolitan Division

Metropolitan bjuder på många överraskningar denna säsongen hittills. Pittsburgh har det tungt och ligger just nu utanför en slutspelsplats, då de två wildcard positionerna tas upp i Atlantic divisionen. Dessutom går New York Islanders starkare än förväntat efter att ha förlorat John Tavares till Toronto under försäsongen. Även New York Rangers går starkare än förväntat. Detta efter att man förra säsongen i ett brev till fansen gått ut med information om att en såkallad ”rebuild” ligger framför laget.

Central division

Central divisionen är i år svagare än vanligt. Man har två lag som ligger i botten av ligan, Chicago allra sist. Chicago har bara lyckats vinna 10 matcher under året och bröt i veckan en 8 matcher lång förlustsvit.

I toppen av Divisionen ligger som förväntat Nashville och Winnipeg, som båda har unga och starka lag. Även Colorado går starkt och man har bland annat vad som i nuläget anses som ligans bästa kedja med Rantanen, MacKinnon och Landeskog. Rantanen ligger för tillfället först i ligan med antal gjorda poäng. MacKinnon ligger tvåa.

Minnesota som började säsongen starkt har tappat något men ligger fortfarande i kampen om en slutspelsplats.

Pacific Division

I Pacific Divisionen har det inte hållit i sig för Vegas från förra säsongen. Man började svagt och låg ett tag näst sist i divisionen. Efter det har man nu klättrat något och det ser lite ut som att förra säsongens Vegas kan vara påväg tillbaka. Först i divisionen ligger Calgary efter att man vunnit 20 av 32 spelade matcher. Edmonton har efter tränarbytet för några veckor sedan klättrat och ligger i nuläget på en slutspelsplats med 37 poäng.

Sist i divisionen ligger Los Angeles men man har nu lyckats klättra från sista placeringen i ligan, den platsen har som tidigare noterat tagits över utav Chicago. Både LA och Chicago har vunnit Stanley Cup flera gånger de senare åren. Chicago 2010,2013 och 2015 och LA 2012 och 2014. Detta året går det uppenbarligen tyngre och man är istället tippade att tävla om att vinna draftlotteriet. Naturligtvis finns det tid kvar att vända på säsongen, men spelet har sett tungt ut och man hittar sätt att förlora istället för att vinna.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar