Nattens NHL: torsdag 8 november

Nattens NHL: torsdag 8 november

I nattens NHL spelades 9 matcher. Två av matcherna behövde övertid för att avgöras, Buffalo – Montreal och Arizona – Philadelphia. Förövrigt var det många matcher som bjöd på många mål under natten.

  • I matchen mellan Vancouver och Boston spelade inatt Elias Pettersson sin första match för säsongen utan att göra en poäng. Detta trots att hans Vancouver besegrade Boston med 8-5. Istället hade Bo Horvat en bra kväll och gjorde 2 mål och två assist.
  • Chicagos nya tränare fick ingen bra start på sin NHL karriär när han fick se sitt lag besegras med 4-3 av Carolina. Chicago var nära på att hämta upp ett 0-4 underläge men det räckte inte hela vägen och slutresultatet blev tillslut 4-3 till Carolina.
  • Det fortsätter gå tungt för Los Angeles, inatt förlorade man med 3-1 mot Minnesota. Minnesota har till skillnad från Los Angeles en bra start på säsongen och ligger nu tvåa i den starka Central divisionen.
  • Florida lyckades i och med sin vinst mot Edmonton inatt vinna två matcher i rad för första gången denna säsongen. En vändning för laget är länge eftertraktad då man utav inte utav experter är ansett som ett utav de sämre lagen i år.
  • Carey Price visar inte heller i inledningen utav denna säsongen prov på de fina siffror han haft tidigare i karriären utan har det tungt. Inatt stod han i matchen mot Buffalo vilket resulterade i en räddningsprocent på 80,6%, lågt i måttet för en tidigare Vezina Trophy vinnare.
  • Tampa Bay fortsätter sin starka säsong i och med nattens vinst mot New York Islanders på hemmaplan. Noterbart är att Islanders fortfarande leder Metropolitan divisionen trots tappet utav superstjärnan John Tavares i början under lågsäsongen.

Övriga noteringar under natten

  • John Klingberg i Dallas Stars meddelade under natten att han blir borta minst tre veckor med en skada. Klingberg gick inte av matchen mot San Jose inatt utan meddelade efter att han blir borta från spel.
  • Både Boston Bruins och Chicago Blackhawks som ska spela i årets upplaga av Winter Classic släppte sina tröjor för eventet. Nedan finns en bild på de båda tröjorna. 

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar