Nattens NHL: 1 November

Nattens NHL: 1 November

I nattens NHL omgång spelades hela 13 matcher. 12 utav matcherna spelades i Nordamerika men under natten spelades också en match i NHL’s Global Series där Florida Panthers mötte Winnipeg Jets i Helsingfors, Finland. Matchen mellan Florida och Winnipeg slutade 2-4 till Winnipeg efter att Patrick Laine stått för ett hattrick inför sin hemlandspublik. Stämningen i arenan bidrog till vad många i NHL beskrev som en succé, och när finska Patrick Laine satte sin tredje puck i den tredje perioden bytte han namn på publikens läppar till ”Hat-trick Laine”. Florida och Winnipeg spelar en andra match i Helsingfors

I de övriga matcherna under natten blev resultatet enligt följande:

Dallas Stars – Toronto Maple Leafs

2 – 1

 • Dallas ställde upp med sin reservmålvakt inför mötet med Toronto under natten. Anton Khudobin svarade med en strålande insats och slutade med en räddningsprocent för kvällen på 96,9%. Tack vare detta blev han tilldelad bemärkelsen som matchens första stjärna. Målen i matchen gjordes utav Jamie Benn och Devin Shore för Dallas och för Toronto var det Patrick Marleau som stod för målet.

Pittsburgh Penguins – New York Islanders

2 – 3 (efter straffavgörande)

 • Efter 2 – 2 när man spelat klart 3 perioder i Brooklyn krävdes straffar för att skilja lagen åt. I straffläggningen sattes bara en straff och det var Josh Bailey som kunde avgöra för sitt Islanders. Josh Bailey gjorde även ett mål under matchtid där även Anders Lee lyckades göra ett mål för Islanders. För Pittsburgh gjordes målen utav Dominik Simon och Evgeni Malkin.

Washington Capitals – Montreal Canadiens

4 – 6

 • I matchen mellan Washington och Montreal inledde årets tredje val i draften, Jesperi Kotkaniemi målskyttet i första perioden med sitt första NHL mål i karriären. Senare under matchen gjorde han ytterligare ett mål för att hjälpa sitt Montreal att besegra fjolårets Stanley Cup mästare. Matchen innehöll flera tvåmålsskyttar där Alexander Ovechkin och Lars Eller gjorde två mål var för Washington och Brendan Gallagher gjorde två av de resterande målen för Montreal. De två sista målen för Montreal gjordes av Max Domi och Joel Armia.

Buffalo Sabres – Ottawa Senators

2 – 4

 • Craig Anderson hjälpte sitt Ottawa till vinst i en match där han räddade 46 av 48 skott emot honom för en räddningsprocent på 95,8%. Buffalo som vann skotten med 48-36 lyckades inte komma ikapp Ottawa tack vare Andersons insats. För sin insats utsågs Craig Anderson till matchens först stjärna.

New Jersey Devils – Detroit Red Wings

3 – 4

 • Efter två spelade perioder stod matchen i ett likaläge med ett mål vardera. I tredje perioden var det sedan Detroit som drog det längsta strået och lyckades vinna matchen. Första stjärnan i matchen tilldelades Detroit’s målvakt Jimmy Howard efter att ha varit en bidragande orsak till att hans lag vann en jämn match mellan de två lagen.

Nashville Predators – Tampa Bay Lightning

4 – 1

 • I matchen mellan Tampa Bay och Nashville var Pekka Rinne tillbaka i mål för Nashville efter en tids frånvaro med skada. Rinne bidrog till Nashville’s vinst i matchen med en räddningsprocent på 97,7% efter att ha räddat 42 av 43 skott som sköts mot honom. För detta tilldelades han matchens första stjärna. Slater Koekkoek var den enda i Tampa Bay som lyckades få hål på Rinne när han sköt in sitt första mål för säsongen.

Vegas Golden Knights – St. Louis Blues

3 – 5

 • När Vegas gästade St.Louis var det svenskhjälp från Oskar Sundqvist som lyckades få St.Louis att vinna matchen. Oskar Sundqvist gjorde två mål i matchen och tilldelades benämningen som matchens första stjärna för sin insats. Efter matchen befinner sig fortfarande St.Louis på sista plats och Vegas näst sist i sina respektive divisioner

Colorado Avalanche – Calgary Flames

5 – 6

 • I matchen mellan Colorado och Calgary var det många som lyckades lägga till ett mål i målprotokollet för säsongen då matchen som innehöll många mål inte innehöll en enda flermålsskytt. Mike Smith i Calgarys mål hade ännu en tung kväll och slutade kvällen med en räddningsprocent på 80,8%. Mike Smith ligger sist i ligan för tillfället gällande räddningsprocent med en genomsnittlig räddningsprocent på 87,1% över 10 matcher.

Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers

0 – 4

 • I matchen mellan Chicago och Edmonton visade återigen Edmonton’s reservmålvakt på bra form när han lyckades hålla sin första nolla i karriären under matchen. Målen för Edmonton gjordes utav Jason Garrison och Alex Chiasson som gjorde var sitt mål samt Drake Caggiula som gjorde två mål. Även superstjärnan Connor McDavid lyckades göra en poäng genom en assist i matchen och har nu totalt  19 poäng på 10 matcher vilket räcker till en tredje plats i poängligan så långt in på säsongen. Connor McDavid som har vunnit poängligan de senaste två åren hade en poäng på samtliga utav de första 9 målen som hans Edmonton gjorde denna säsongen.

New York Rangers – Anaheim Ducks

3 – 2 (efter straffavgörande)

 • Matchen mellan New York Rangers och Anaheim Ducks behövde avgöras på straffar. En straffläggning där Mika Zibanejad och Mats Zuccarello gjorde mål för att avgöra för New York. I Anaheim lyckades under matchen Rickard Rakell och Jacob Silverberg göra var sitt mål och i New York var det Kevin Hayes och Brett Howden som stod för målskyttet under ordinarie matchtid.

Philadelphia Flyers – Los Angeles Kings

5 – 2

 • Den unga Philadelphia backen Ivan Provorov var en stor bidragande faktor till att hans lag vann nattens match mot Los Angeles. Efter att ha gjort ett mål och spelat hela 26 minuter i matchen kunde han med sitt Philadelphia efter matchen börja fokusera på nästa match i Kalifornien mot San Jose på Lördag. Philadelphia ledde större delarna av matchen och trots Jeff Carter och Ilya Kovalchuks mål kunde inte LA ta igen matchen.

Columbus Blue Jackets – San Jose Sharks

4 – 1

 • I matchen mellan Columbus och San Jose kunde Sergei Bobrovsky visa prov på sina fina målvaktskunskaper när han avslutade kvällen med en räddningsprocent på 97,8% och därmed hjälpa sitt Columbus till vinst. Till hjälp hade han också Anthony Duclair som Columbus under lågsäsongen signade från free agents som gjorde 1 mål och en assist i matchen och därmed blev utsedd till matchens första stjärna. San Jose tog i första perioden ledningen i matchen genom Kevin LaBlanc men Columbus kunde alltså vända matchen och vinna med klara 4-1.

Övriga noterbara händelser

Denna månadens tre stjärnor presenterades också under gårdagen. Månades första Stjärna utsågs till Mikko Rantanen i Colorado som leder poängligan i NHL med 21 poäng. Andra stjärnan för månaden utsågs till Patrick Kane i Chicago som gjort 12 mål och leder målligan. Tredje stjärna blev Pittsburghs Evgeni Malkin som har lyckats skrapa ihop 20 poäng under den första månaden.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar