Nattens matcher: 29de Oktober

Nattens matcher: 29de Oktober

Under natten till den 30de oktober spelades bara två matcher i NHL. Toronto gästades utav Calgary och Minnesota gästade Vancouver. Resultaten i matcherna blev enligt följande:

Calgary Flames – Toronto Maple Leafs
3 – 1
Toronto som kommer få klara sig utan superstjärnan Auston Matthews i minst fyra veckor på grund av skada hade det tufft när Calgary gästade under natten. Matchen som slutade med vinst för Calgary med 3-1 stod mållös fram till sista perioden när Calgary kunde göra två mål inom loppet av en minut. Toronto reducerade sedan till 2-1 men Calgary’s Michael Frolik kunde sedan lägga in sista målet i öppen kasse.

Skotten i matchen slutade 34-25 till Calgary och Elias Lindholm i Calgary blev också utsedd till matchens första stjärna efter att ha prickat in 1 mål och 1 assist. Båda målvakterna i matchen gjorde vad de kunde för att hålla ett grepp om matchen och slutade båda på räddningsprocent över 90%. Målskyttarna i matchen blev för Calgary Sean Monahan, Elias Lindholm och Michael Frolik. För Toronto lyckades Nazem Kadri skjuta in en puck men det räckte som sagt inte till att vända matchen för sitt lag.


Minnesota Wild – Vancouver Canucks
2 – 5
I Vancouver var Elias Pettersson i sin andra match sedan han återhämtat sig från en hjärnskakning han ådrog sig tidigare i säsongen. I nattens match hittade han tillbaka till den fina formen han hade innan skadan och sköt två mål för sitt Vancouver i segern med 5-2 över Minnesota. För sin insats blev Elias Pettersson utvald till matchens första stjärna.

Förutom Pettersson i Vancouver lyckades även Markus Granlund, Ben Hutton och Jake Virtanen göra varsitt mål. I Minnesota var det Jordan Greenway och Ryan Suter som gjorde var sitt mål. Målvakterna i matchen, Devan Dubnyk (Minnesota) och Jacob Markström (Vancouver) slutade med räddningsprocent på 86,7% och 94,9% respektive. Skotten i matchen slutade 39 – 31 till fördel för Minnesota men det räckte som sagt inte hela vägen och man lämnar därmed Vancouver utan poäng.


Inga kommentarer

Lägg till din kommentar