Helgens NHL: vecka 47

Patrik Laine

Helgens NHL: vecka 47

Under helgen i NHL spelades många matcher på bra svensk tid. Helgen bjöd även på många speciella ögonblick med både individuella såsom lagprestationer.

Fredag 23 november

Det var främst fredagen som bjöd på NHL hockey på tider för de flesta svenskar. Med några matcher som startade redan klockan 19:00 och de flest klockan 22:00. I matchen mellan San Jose och Vancouver verkar det efter fredagens match som att Erik Karlsson kommit igång igen när han gjorde sitt andra mål för San Jose och också bjöd på två assist. Hans prestation i matchen hjälpte San Jose att besegra Vancouver med 4-0.

I matchen mellan Colorado och Arizona fortsatte Colorados första kedja att prestera och Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog och Mikko Rantanen har nu 99 poäng tillsammans den här säsongen. Kedjan anses av många som den bästa i NHL just nu och med de två bästa poängplockarna i ligan är det kanske inte så konstigt. I matchen mot Arizona låg var kedjan iblandad i 3 av de 5 målen som gjordes av Colorado.

Pittsburgh har det fortsatt tungt och trots att man fick med sig en poäng mot Boston under fredagen ligger man ändå 6a i divisionen. Ytterligare ett tungt besked fick man i klubben när man meddelades att lagets första målvakt Matt Murray blir borta en längre tid med skada.

Tungt går det också för Philadelphia, som trots en övertygande vinst med 4-0 under fredagen mot New York Rangers ligger 7a i Metropolitan divisionen. Rangers ligger i samma division bättre till på en fjärde plats och man ligger i nuläget precis utanför en wildcard placering i konferansen.

Lördag 24 november

Lördagen var den dagen under helgen som bjöd publiken runt om i ligan på de bästa och häftigaste prestationerna under helgens NHL. I Matchen mellan Chicago och Florida lyckades Alex DeBrincat från Chicago kvittera matchen med endast 0,8 sekunder kvar och kunde därför ta matchen till övertid. Väl där kunde Chicago sedan plocka hem extra poängen.

Helgens största prestation stod under lördagen Patrik Laine från Winnipeg för när han i 8-4 vinsten mot St. Louis stod för hela 5 mål.  En liknande prestation lyckades senast göras utav Detroit Red Wings Johan Franzen i februari, 2011. Patrik Laine lyckades med de 5 målen ta ledningen i målligan i NHL för denna säsongen och han har nu gjort 19 mål på 22 matcher.

Även Elias Pettersson fortsätter ha en fin rookie säsong och i matchen mot Los Angeles under lördagen stod han för 1 mål och 1 assist. Elias Pettersson leder poängligan bland rookies med 21 poäng gjorde poäng.

Buffalo som under försäsongen gjorde många intressanta förvärv ligger efter helgens två vinster trea i NHL. Detta är en helomvändning från förra säsongen då man slutade klart sist bland alla lag och kunde därmed drafta Rasmus Dahlin med det första valet i draften. Dahlin ligger i nuläget på fjärde plats i poängligan för rookies och snittar ca 18 minuter speltid per match. Ett annat intressant förvärv från klubben, Jeff Skinner ligger i nuläget på en andra plats i ligans målliga. Buffalo har efter helgen en vinstsvit på hela 9 matcher.

Söndag 25 november

Under söndagen spelades färre matcher i NHL och intresserade  kunde bara hålla koll på 4 matcher. Alla matcher bjöd dessutom på lika många mål och tre av matcherna slutade med samma resultat, 5-2.

I den enda matchen som skilde sig resultatmässigt lyckades Calgary besegra Arizona med 6-1. Under matchen avgjordes resultatet i numerärt underläge, ovanligt nog, där Calgary lyckades göra 3 mål i numerärt underläge.

Övrigt noterbart från helgens NHL

Med bara några dagar kvar innan låsning meddelas William Nylander och Toronto närma sig ett kontrakt. De nuvarande villkoren uppges ligga runt 6 år och 6.9 miljoner per år. Parterna har bara till den första december att komma överens om ett kontrakt för att Nylander inte ska bli låst från spel hela säsongen.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar