Helgens NHL

Helgens NHL

 

Under helgen spelades många matcher på bra svensk tid. Under lördagen kunde man se hela 5 matcher och många Svenskar var också iblandade i lördagskvällens matcher. Även söndagen bjöd på någorlunda bra tider för svenska del. Nedan kommenterar vi större händelser i matcherna under helgen.

Fredag 9 november

Under fredagen spelades sex stycken matcher. I matchen mellan Winnipeg och Colorado hade Blake Wheeler en stor roll i hans Winnipegs vinst när han var inblandad i samtliga mål med 4 assist och 1 mål. I matchen mellan San Jose och St.Louis hade Chad Johnson i mål för St.Louis en bra match när han räddade samtliga 33 skott emot sig och därmed höll nollan. Tack vare vinsten kunde St.Louis gå om Chicago i Central division och man ligger nu alltså inte längre sist i divisionen. I den starka Central divisionen fortsätter Minnesota gå starkt och man ligger nu efter vinsten på fredag kväll 2:a i divisionen och 3:a i ligans totalplacering.

Lördag 10 november

Under lördagen spelades som sagt flertalet matcher på bra svensk tid. En match som började klockan 19.00 var mellan Vancouver och Buffalo. I matchen spelade flertalet svenskar i båda lagen, där bland Rasmus Dahlin i Buffalo och Elias Pettersson i Vancouver. Matchen benämndes i amerikansk media som ”The young swede show”. I matchen, som avgjordes först i straffläggning, vann Buffalo och Rasmus Dahlin gjorde två assist i matchen. Elias Pettersson gjorde ingen poäng men hade ändå en bra match där han skapade många lägen för sitt Vancouver.

Under lördagen var det ytterligare två matcher som behövde straffar för att avgöras; New York Rangers – Columbus och Detroit – Carolina. Joonas Korpisalo hade i matchen mellan New York och Columbus det tufft och det resulterade i en räddningsprocent under 80%. Trots detta lyckades alltså Columbus få med sig en poäng i och med att man tvingade fram ett straffavgörande.

Det bjöds också under lördagen på tre stycken hållna nollor när Philadelphia besegrade Chicago med 4-0, Pittsburgh besegrade Arizona med 4-0 och  Calgary besegrade Los Angeles med 1-0. I matchen mellan Tampa Bay och Ottawa bjöd backen Viktor Hedman på ett konst stycke när han tog pucken i egen försvarszon för att färdas över hela isen och göra mål. Trots många bra individuella prestationer förlorade Tampa Bay matchen med 6-4.

Söndag 11 november

Inga större skrällar inträffade under söndagen vilket resulterade i få förändringar i tabellplaceringar. Noterbart är att Vegas Golden Knights som tog sig till Stanley Cup final förra säsongen fortsätter ha det tufft och att man nu ligger sist i Pacific divisionen, en division man förra året vann.


Övriga noteringar från helgen
  • Det ryktas om att målvakten i Calgary Mike Smith under veckan två gånger hamnat i argumentation med lagkamraten James Neal. Diskussionerna uppges ha handlat om Mike Smiths svaga start på säsongen vilket har resulterat i att han har sämst räddningsstatistik i ligan. Något James Neal menar är frustrerande för laget.
  • Toronto meddelade under helgen att man efter misslyckade försök att skriva kontrakt med RFA William Nylander nu lyssnar på byteserbjudanden kring den svenska forwarden. Med en knapp månad kvar tills Nylander blir låst från spel resten av säsongen vill man ha byteserbjudanden för att se om någon annan klubb i ligan vill tillmötesgå Nylanders kontraktskrav.

 

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar