Skidkläder

Nya skidkläder i vinter

Är det dags att köpa nya skidkläder inför vintersäsongen? Då kan det vara bra att läsa på lite innan så att du vet vad du behöver mest. Det finns många riktigt bra skidkläder ute på marknaden, med hög kvalitet och smarta funktioner. Samtidigt finns det många sämre varianter gjorda av material som icke är önskvärda i backen och som kostar mer än de borde göra. Att köpa skidkläder utan att veta någonting i förväg är riskabelt.

Skötsel

Har du skidkläder av bra kvalitet så ska de hålla i många år framöver. Förutsatt att du tar hand om dina kläder naturligtvis. En klassisk myt angående skidkläder är att man inte bör tvätta dem speciellt mycket, att de på detta sätt går sönder och får en sämre vattentäthet. Denna myts uppkomst är relativt oklar och den är mycket felaktigt. Många menar att det faktiskt är så att skidkläder får en högre vattentäthet när man tvättar dem. Från din kropp kommer salt och fett som skidkläder inte tycker om. Om detta får befinna sig i dina skidkläder under en längre tid så kan det bryta ned jackans funktioner. Tvätta därför gärna jackan om du tycker att det verkar behövas.

Färg

Valet av skidkläder är helt upp till dig. Du kan välja dyrare varianter som kommer att hålla i många år framöver eller billigare varianter som du troligtvis kommer behöva byta ut tidigare. Det finns skidkläder som värmer mer än andra och skidkläder som släpper ut svett och ånga från din kropp bättre än andra. Hur många olika lager du vill ha på dig är också någonting du behöver tänka över. Men en relativt underskattad men enligt oss viktig detalj i ditt köp av skidkläder är färgen. Det handlar faktiskt inte bara om utseendet som man först kan tro. Vi tycker att du absolut bör välja skidkläder med starka och klara färger. Detta eftersom du då alltid syns. Det kommer leda till mindre risker för krockar i backen och större chans att du snabbt hittas vid en olycka. Valet av skidkläder har många detaljer man behöver se över, ta din tid och välj med noggrannhet.